Fördelar med att barnen spelar fotboll

Fotboll är den mest populära sporten bland barn och ungdomar i Sverige. Det finns lag för olika nivåer och alltid något som passar alla. Även fotboll för flickor har blivit mer populärt och idag är det också många som väljer att läsa på gymnasium med inriktning fotboll. Det finns många fördelar med att barn och ungdomar spelar fotboll, och i det här inlägget så kommer vi behandla några av de fördelarna.

Lär sig samarbeta och vara ett lag

En lagsport är bra för att barn ska lära sig socialisera sig med andra. De lär sig samarbeta, utvecklar ledarskapsförmåga, förstår innebörden av att dela med sig och tänka på sina kamrater för att bara nämna några saker som händer när man tränar och spelar i ett lag.

Bättre koncentrationsförmåga i skolan

Motion har visat sig vara väldigt bra för att hjälpa barn i skolan att koncentrera sig. Det är därför som regeringen hela tiden vill sätta in fler timmar fysisk aktivitet på schemat i skolorna. Att spela fotboll en timme på eftermiddagen och sedan få mattehjälp online är två saker som skulle kunna göra att barnen både mår bättre och att de får bättre betyg i det långa loppet.

Motion ger många hälsofördelar

Även om fotboll är en sport som kan innebära skador för barn och ungdomar så finns det många hälsofördelar med motionen. Man måste träna sin kondition för att kunna spela en hel match, och träningarna innefattar därför mycket konditionsträning.

Drömmar om framtida karriär inom sport

En del barn och ungdomar som är väldigt bra på fotboll kanske kan se en framtid som fotbollsproffs. Även om det inte är alla som kommer komma till de nivåerna så är det fint att barn har en dröm som de kan kämpa för. Och det finns ju många andra yrken inom fotbollen som man skulle kunna jobba med om man vill det, till exempel skulle man kunna bli tränare.

Grunderna för ett hälsosamt liv som vuxen

Det finns studier som visar att barn som är mer aktiva över lag är mer hälsosamma även i sina vuxna liv. Det är med andra ord grunden för livet som man lägger när barnen växer upp. En del barn kanske bönar och ber om att få spela fotboll, medan andra kanske hellre skulle vilja spela tv-spel hela dagarna och därmed känner sig tvingade att spela. Oavsett så är det en tjänst man gör sina barn när man låter dem hålla på med sport och motion, så det kan kanske vara värt att man uppmuntrar de barnen lite extra som egentligen inte vill röra på sig. Alla mår ju faktiskt bättre efter att de motionerat, och det är något som är viktigt att barnen lär sig också.

Leave a Reply