Lämna skärmen och spela lite fotboll också

Dagens ungdomar har betydligt mer att välja på än den äldre generationen. Internet, dator och andra tekniska prylar var inte ens nära att lanseras för 60 år sedan, men har nu blivit en livsstil för varje barn och ungdom. Det har både sina fördelar och nackdelar, och en av nackdelarna är att alldeles för många ungdomar spenderar för mycket tid framför skärmen och på det sättet försummar sin kropp,

Att röra på kroppen är viktigt

Precis som rubriken säger är det viktigt att röra på sig, i synnerhet i ungdomen då det är den tid då man skapar sin grundkondition. Att exempelvis spela fotboll är ett utmärkt sätt att röra på kroppen, samtidigt som man skaffar nya vänner och lär sig mycket om samarbete, respekt och målskapande (i dubbel bemärkelse).

Vilken utrustning behövs?

När man spelar fotboll behövs egentligen inte så mycket utrustning. Det handlar om ett par fotbollsskor, benskydd och därefter vanliga träningskläder. Ett bra sätt om man har flera ungdomar som vill kombinera sitt datorintresse med fotboll är att skaffa minecraft ryggsäckar där de kan förvara sin utrustning när de tar sig till och från träningar och matcher. På Gameloot finns det även mycket annat för den datorintresserade, allt från lampor och glas till dörrmattor och kontorsinredning. Det finns kort och gott något för alla.

Grundkondition

Som hastigast nämndes grundkondition ovan och den är viktig för hela livet. Att ha bra fungerande lungor och ett välmående hjärta är av yttersta vikt för att må bra senare i livet. Därför är det viktigt att se till att ens barn verkligen tar sig ut och utövar exempelvis ungdomsfotboll. Har barnen inget intresse för det så går det säkerligen att hitta något annat. Huvudsaken är att man rör på sig på något sätt.

Leave a Reply