Få in pengar till föreningen – sälj godis

Många föreningar har ont om pengar, det gäller även juniorfotbollen. Men det finns olika sätt för föreningen att få in pengar för att kunna ha råd med bättre utrustning eller resor. Ett sätt är att sälja godis.

Fem sätt att få in pengar till föreningen

De flesta föreningar runt om i landet är beroende av kapital för att kunna överleva och många av dem får sitt kapital från andra håll än från staten. Därför krävs det ett stort eget engagemang för att en klubb eller en förening ska kunna fortsätta sin verksamhet. Det finns oftast pengar för att kunna genomföra det mest nödvändiga, som att finansiera en tränare eller hyra en lokal. Utöver det måste klubben eller föreningen skrapa ihop varenda krona på egen hand för att kunna göra något speciellt, som att åka på en fotbollsresa. Gör så här för att få in mer pengar till klubben:

  • Sälj godis.

Att sälja godis som ett sätt att få in pengar är väldigt vanligt inom klubbar och föreningar. I samband med matcher brukar det finnas ett litet fik eller godisstånd där allt som säljs går direkt till föreningen eller klubben som spelar. Som förening kan ni köpa godis online i storpack och sälja det dyrare i samband med en match eller annan tillställning.

  • Ordna loppis.

Alla har något de kan tänka sig att sälja. Genom att sälja sina saker blir man av med det man inte vill ha och kan finansiera olika utgifter för sin förening. Om varje person i föreningen samlar ihop fem saker var att sälja blir det en bra samling som kan säljas via loppis eller på nätet.

  • Panta burkar.

Burkar ger mer pengar än man kan tro. Gå från dörr till dörr och fråga folk om de kan tänka sig att skänka sina pantburkar. Många orkar inte gå och panta och skänker gärna bort sina burkar till bättre behövande.

  • Skapa ett gemensamt sparande.

Ett annat sätt att få mer pengar till föreningen är genom att skapa en månadsöverföring från studiebidraget varje månad. Att lägga undan 50 kronor i månaden per person gör stor skillnad under ett helt år.

  • Hitta sponsorer.

Med hjälp av sponsorer kan man finansiera alltifrån resor till bättre utrustning till föreningen. En sponsor kan vara ett lokalt företag eller ett större företag som säljer sportutrustning.

Leave a Reply