Hjälp din fotbollsförening att få en sund ekonomi

Att idrotta är viktigt för både barn och vuxna och det finns många anledningar till det. För det första är det bra för kroppen då man tränar upp sina muskler, sin kondition och sina organ. Mån mår dessutom bättre både fysiskt och psykiskt av att idrotta.

Föreningslivet

Av de idrotter många barn utövar, är fotboll nog den som är mest populär i Sverige. Många väljer därför att låta sina barn spela fotboll i närmaste förening. De flesta fotbollsföreningar kämpar för att få ekonomin att gå runt, och det innebär att medlemsavgifter och terminsavgifter kan behöva höjas för att få föreningen att gå runt och för att ungdomarna ska ha någonstans att spela.

Kostnader för en fotbollsförening

Många klagar ofta på dyra medlemsavgifter. Visst kan det vara mycket pengar för en låginkomsttagare. Men man måste även ha i åtanke att det kostar mycket att driva en fotbollsförening. Det är hyra för planer, kostnader för material, matchkläder samt mycket annat som en fotbollsförening behöver som tvättmaskiner, kanslipersonal med mera.

En del föreningar har därför lite olika varianter för hur man kan få ner medlemsavgifterna, och en del tips på det kommer nedan.

Så kan man tjäna extra pengar till fotbollsföreningen

För att en förening ska kunna gå runt så krävs det att inkomsterna åtminstone matchar utgifterna. Ett par sätt att öka inkomsterna kan vara:

  • Att använda sig av SäljDirekt där man kan sälja allt från kaffe och ljus till ost och blommor. Det är ett utmärkt sätt att få in extra pengar till fotbollsföreningen på ett enkelt sätt.
  • Att sälja bingolotter och andra lotter är en annan bra sak att göra för att få in extra pengar till laget eller fotbollsklubben. Några kronor för varje lott går direkt till fotbollsföreningen.
  • Att vara värd för en cup är ett jättebra sätt att få in pengar till fotbollsföreningen. Det krävs en del jobb för att organisera en cup men man kan få in en hel del pengar på anmälningsavgifter, parkering och även merförsäljning i form av mat och godis runt planerna.
  • Att hjälpa till vid arrangemang i närheten är också ett bra sätt att tjäna extra pengar till fotbollsföreningen. Det kan exempelvis vara att vara parkeringsvakt vid en konsert, eller städa efter en konsert. Ibland finns det även möjlighet att exempelvis stå i de olika stånden på ett tivoli för att hjälpa fotbollsföreningen att få in mer pengar.

Kort och gott finns det mycket man kan göra för att öka möjligheten till en sund ekonomi i fotbollsföreningen. Det är bara att fråga runt vad företag och andra behöver hjälp med så kommer man garanterat att hitta något.

Leave a Reply