Förvara och ta hand om fotbollsutrustning

Om du har ett barn eller en ungdom hemma som spelar fotboll vet du också att olika plagg, skor och övrig utrustning hör sporten till. Utrustning som kan behövas är till exempel kläder (tröjor och short, och ibland även underställ), skor (för inomhus- och utomhusbruk), handskar (i synnerhet för målvakter) samt diverse skydd så som ben- och knäskydd. Det finns till och med vissa regler om vilken utrustning du måste bära om du spelar fotboll. Du hittar bra fotbollsutrustning hos de flesta sportaffärer, så som Stadium eller Intersport. Du kan också köpa dem online, till exempel hos Unisport. Kom ihåg att all utrustning behöver rengöras med jämna mellanrum.1280px-CTR360_Maestri_II
Ta hand om utrustning

Fotbollsutrustningen behöver tas hand om och rengöras med jämna mellanrum. Kläder kan du tvätta som vanligt i tvättmaskin, men hur fungerar det med den övriga utrustningen? Om du inte rengör utrustningen regelbundet riskerar du en illaluktande utrustning och väska som den förvaras i. Att placera grillkol i en plastpåse kan få bort lukt från såväl väskor som skor. För att få bort lukt på kläder kan du blanda ut ättika i sköljvattnet. Benskydden, som inte ska tvättas i tvättmaskin, rengör du enklast med en diskborste och vanligt diskmedel. Det viktigaste att tänka på för att motverka dålig lukt är också att packa upp träningsväskan direkt efter en match eller ett träningspass – om de ligger kvar i väskan, och dessutom är fuktiga, drar de enklare till sig bakterier och kan börja mögla snabbare.
Förvara fotbollsutrustningen i hemmet

Förutom att tvätta och rengöra utrustningen behöver du också hitta en bra plats att förvara dem på. Fotbollsutrustning som ligger framme ger lätt ett stökigt intryck. Om du har en ledig plats i någon av era garderober är det ett bra ställa att förvara utrustningen på. Du kan också välja att lägga dem i en låda, som du skjuter in under till exempel en säng. Om du har en (gärna inglasad) balkong eller ett uterum som inte används så frekvent kan dessa utrymmen fungera bra för förvaring av sportkläder och dylikt.

Leave a Reply