Ungdomsfotboll för tjejer

Är du tjej och vill börja spela fotboll? I ungdomen är det många som har ett extra stort intresse för att sporta. Det är ett tillfälle att hålla på med en fysisk aktivitet samtidigt som man skaffar vänner i laget. Killar har dominerat inom fotboll men tack vare bland annat damfotbollslandslaget har fotboll för tjejer blivit alltmer populärt. Överallt runtom i Sverige bildas tjejlag i redan existerande klubbar. Om du vill börja spela är det klokt att kontakta ledaren för din närmaste klubb och se vad klubben har att erbjuda.

Styrka och kondition

En del fotbollsklubbar riktar sig särskilt mot tjejer. Just eftersom fotboll har varit så mansdominerat vill man göra en satsning och påverka detta. Tjejer uppmuntras att vara med i ett lag för att stärka både kroppen och psyket. Det är utmanande för kroppen att spela fotboll, man kommer bygga upp musklerna och få en bättre kondition. Samtidigt är det en övning i samarbete eftersom man arbetar tillsammans som ett lag. Att börja spela fotboll i ung ålder är en fördel för många. Då får man lära sig hur ens eget agerande påverkar andra och tvärtom. Det är dock viktigt att inte spela om man har en skada. Om någon skadar ryggen kan man vända sig till naprapat stockholm akut och annars rekommenderas det att vila. Hur man beter sig vid sidan av planen är lika viktigt som hur man är på planen. Ett gott lagsamarbete sitter i långt efter att matchen är slut.

Members Of Female High School Soccer Playing Match

Var med och spela

Många unga tycker om att spela fotboll vid sidan av skolan. Det är ett bra tillfälle att öva på att samarbeta och samtidigt få en bättre kondition och styrka. På så sätt är fotboll stärkande både för kroppen och mentaliteten. Tjejer har länge varit underrepresenterade när det gäller fotboll. Det finns många som vill ändra på detta. Vissa fotbollsklubbar är särskilt inriktade mot att peppa tjejer att våga vara med. Om du har funderingar kring mens och träning vet de alla svaren. Vanligtvis brukar det inte vara något problem att spela fotboll om man har mens, men om det gör för ont i magen kan det vara skönt att vila. Damernas fotbollslandslag har varit med och bidragit till att tjejfotboll har fått högre status. Det är inte bara män som gör bedrifter på plan, tvärtom. Det finns även klubbar som har blandade lag med både tjejer och killar om man föredrar det.

Leave a Reply